ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului, informează Mediafax.

Demisia lui Claudiu Săftoiu vine chiar înaintea şedinţei de plen reunit programată marţi, în care urma să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR.

Potrivit unor surse parlamentare, decizia USL este de a respinge acest raport, fapt care are drept consecinţă demiterea întregului Consiliu de Administraţie al TVR, implicit a lui Claudiu Săftoiu.
"Solicit dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite prin hotărârile Parlamentului României nr 37/2012, respectiv nr 40/2012, privind numirea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi al preşedintelui acesteia", se arată în scrisoarea transmisă de Săftoiu preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi preluată de Agerpres.