ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O expoziţie cu lucrări artistice în acuarelă şi păpuşi îmbrăcate în costume naţionale, realizate de elevi cu deficienţe de auz şi din şcoli gimnaziale din Cluj-Napoca şi Gilău, intitulată 'Tăcerea - o barieră surmontată', a fost deschisă, miercuri, la 'Atelierul de Icoane' al Muzeului Etnografic al Transilvaniei (MET).

Potrivit Agerpres, expoziţia face parte dintr-un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Elevii care expun la 'Atelierul de Icoane' sunt de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz, Liceul de Muzică 'Sigismund Toduţă', Şcoala 'Ioan Bob' din Cluj-Napoca şi de la Liceul Teoretic 'Gelu Voievod' din Gilău.

Coordonatorul acestui proiect, Daniela Şerdan Orga, şef de secţie la MET, a declarat că expoziţia finalizează proiectul 'Tăcerea - o barieră surmontată', derulat începând cu luna aprilie 2013. În cadrul proiectului au fost deschise cinci ateliere de lucru pentru elevi - 'Prisaca fermecată', 'Micul fermier', 'Roadele pământului', 'Casa bunicilor' şi 'Jucării de odinioară'.

La rândul său, profesoara Maria Eleonora Vereş de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz a subliniat că activităţile derulate la MET au fost 'extrem de instructive', şi, în plus, s-au desfăşurat şi în aer liber şi 'în interioarele pline de farmec ale muzeului'.

'Pe de altă parte, elevii au interacţionat cu colegii lor de la şcolile gimnaziale normale. Copiii au apreciat întregul program şi mai ales atelierul în care au putut să realizeze păpuşi aşa cum se făceau pe vremea bunicilor noştri', a spus profesoara Maria Eleonora Vereş.

Expoziţia va fi deschisă până în 31 octombrie.