ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui preot care a permis accesul enoriașilor într-un lăcaș de cult din Cluj-Napoca.

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfășoară cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 și 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriașilor în incinta locașului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorități", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În comunicat se precizează faptul că „activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”.
 
Preotul bisericii Sf. Ioan Gură de Aur din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost amendat deja de polițiști cu suma de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare 2 care interzice prezența credincioșilor în biserică la oficierea slujbelor religioase după ce în Vinerea Mare a permis accesul enoriașilor în lăcașul de cult pentru a asista la slujbă. 
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost cel care s-a dezlănțuit pe contul personal de facebook, deranjat că preotul a permis intrarea credincioșilor în biserică.

„AȘA NU! Aceste imagini filmate aseară la Biserica Ortodoxă Sfântul Ioan Gură de Aur în Cartierul Mănăștur, strada Plopilor sunt INTERZISE în Noaptea de Înviere sau după Paște! Nu ar fi trebuit încălcate nici până acum regulile de distanțare de către nicio biserică, indiferent de cultul religios! 102 pacienți infectați cu Covid 19 sunt îngrijiți la această oră în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj!”, a scris politicianul clujean.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews