ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD îi dă replica Președintelui, după atacul acestuia la legile justiției și la coaliția PSD-ALDE, prin vocea lui Codrin Ștefănescu. Pentru acesta, Klaus Iohannis este „agent electoral” și „comunicator al statului paralel”, iar declarațiile făcute de la Cotroceni arată „disperarea de a-și pierde locul foarte cald”. 
 
„Trebuie să înțeleagă toată lumea că Iohannis vorbește și reacționează după un punctaj pe care îl primește de la ceea ce numim noi rămășitele statului paralel. Și asta o face în contextul în care trebuie să demonstreze celor care îl susțin la Președinție pentru un nou mandat că își face datoria pentru ei și îi apără ignorând și votul legal al Parlamentului României, dar și opinia publică în general și că le face jocul în speranța că aceștia se vor ține de cuvânt și îl vor susține pe el și nu pe Cioloș pentru o viitoare candidatură. Declarațiile pe care le face Iohannis de la Cotroceni trebuie să fie interpretate în această cheie politică - disperarea de a-și pierde locul foarte cald de președinte și că acesta poate să fie luat de altcineva, iar în condițiile de astăzi de dreapta care îl are în vedere pe
Dacian Cioloș și nu pe el”, a declarat Ștefănescu, preluat de www.stiripesurse.ro. 
 
Secretarului general adjunct al PSD susține că încercarea de a dialoga, inclusiv din punct de vedere instituțional, cu președintele Iohannis, este de prisos, pentru că acesta se opune în mod constant indiferent de ce lege promovează alianța PSD-ALDE.  
 
„Și cu atât mai mult (se opune - n.r.) la Legile Justiției care îi afectează foarte mult pe niște oameni foarte importanți, cu niște funcții foarte grele și numite care continuă încă de la masa rotundă să creadă că ei sunt puterea în România, că ei decid asupra a ce și cum, că ei hotărăsc cine trăiește și cine moare politic și că, într-un final, ei sunt cei care hotărăsc și cine va ajunge președinte. Ceea ce este fals. Iar alianța PSD-ALDE luptă împotriva acestor oameni legal, constituțional, îi va readuce în matca lor, iar pe cei care au făcut toate aceste jocuri mizerabile și celor care au făcut niște abuzuri inimaginabile și halucinante cu siguranță îi va aduce în fața Justiției", a adăugat Ștefănescu.