ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai apreciate coruri din România, Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române condus de Pr. Arhidiacon Mihail Bucă, a venit și în acest an cu un regal de colinde.  Pe 17 decembrie, la Palatul Patriarhiei, a avut loc tradiționalul concert de colinde „Răsăritul cel Sus”, eveniment desfășurat în prezența Patriarhului Daniel. Psalții din corul Patriarhiei Române au făcut o sală întreagă să vibreze, colindele interpretate de ei, redescoperite sau reinterpretate, fiind prezentate într-o formulă excepțională. Unul dintre ele este ”Iisuse, bine ai venit”, colind de la Mănăstirea Durău, considerat Colindului anului 2019.

S-a născut pe pământ
Și ne-a izbăvit
Te cântăm, te slăvim
Iisus, bine-ai venit”

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul psaltic TRONOS este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.