ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multe aspecte ale practicilor corporatiste ale Google sunt motive de îngrijorare, a declarat vineri comisarul antitrust al UE, Joaquin Almunia. El susţine că trebuie luată o decizie finală referitoare la acordul negociat privind motorul de căutare al companiei, transmite MarketWatch.
"Dincolo de reglementările antitrust, alte aspecte ale comportamentului Google pot ridica motive de îngrijorare. Optimizarea fiscală, colectarea datelor personale ale utilizatorilor şi utilizarea drepturilor de proprietate intelectuală sunt doar câteva probleme care ar trebui să fie pe agenda autorităţilor publice"

, a spus Almunia.

Comisarul a anunţat la începutul acestei luni un acord cu Google, pentru eliminarea problemelor legate de folosirea abuzivă a poziţiei dominante pe piaţa din Europa, unde deţine o cotă de piaţă de peste 90%.

Google a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea anchetei antitrust, care datează de trei ani, după ce s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor, alături de propriile servicii specializate, şi pe cele ale rivalilor.

Angajamentul, cu o durată de cinci ani, permite Google să adauge noi servicii sau să modifice pagina de căutare, atâta timp cât asigură concurenţilor trei link-uri alături de propriile servicii specializate, precum Google Shopping, Google News sau Google Finance.