ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană regretă declarațiile președintelui român, Traian Băsescu, privind unificarea celor două țări românești, România și Republica Moldova, se arată pe euractiv.com.

Sursa menționează surprinderea Comisiei Europene la declarațiile președintelui și consideră că erau "ultimul lucru" de inițiativa Parteneriatului Estic avea nevoie.

Site-ul l-a întrebat, de asemenea, pe Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, prezent la summit, dacă declaraţia preşedintelui român ajută fosta republică sovietică, iar acesta a răspuns că "declaraţia ajută Rusia". El a apreciat că singurii care pot profita de o asemenea declaraţie sunt comuniştii proruşi, care vor doar să destabilizeze ţara.

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat la Vilnius că unirea cu Republica Moldova constituie una dintre priorităţile politicii externe a Bucureştiului.