ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google abuzează de practici neconcurențiale consideră deputații europeni care doresc să rupă în două compania americană. Mai exact, Comisia Europeană încearcă să delimiteze motorul de căutare propriu-zis de celelalte servicii oferite de Google pentru a oferi și altor companii șanse de a exista pe piață, informează FranceInfo.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

În proiectul de lege nu este menționat explicit numele companiei Google, dar cel mai probabil americanii sunt cei vizați de Comisia Europeană dat fiind faptul că peste 90% dintre cetățenii europeni au conturi de e-mail la Google și folosesc motorul de căutare, comparativ cu cei americani unde procentul este de doar 70%. Gigantul Google este acuzat că modifică în mod regulat algoritmii motorului de căutare astfel încât primele "rezultate" ale unei căutări să ducă tot către Google și serviciile auxiliare oferite de aceștia. Potrivit Comisiei Europene, în luna mai, 400 de jucători din piața digitală europeană s-au plâns de practicile anticoncurențiale ale Google.

În acest caz, există și un precedent. Microsoft a fost nevoită să dea înapoi în anii '90 după ce europenii au acuzat compania lui Bill Gates că profită de statutul său de lider în domeniu și obligă utilizatorii să folosească Internet Explorer și Windows Media Player prin inserarea automată a acestora în versiunile de Windows.