ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera de investigații a Comisiei de Etică a FIFA a anunțat că a cerut sancțiuni împotriva lui Joseph Blatter și Michel Platini, fără a preciza despre ce este vorba, informează presa internațională.

Blatter, Platini, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al FIFA, și secretarul general Jerome Valcke au fost suspendați, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupție, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate națională și internațională legată de fotbal.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elvețieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 și 2002.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului, pentru luare de mită și primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 și până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.