La Chișinău a luat naștere un Comitet de rezistență națională, creat de formațiunile pro-europene și de reprezentanți ai societății civile, care urmărește validarea rezultatului de la urne obținut la alegerile locale pentru primărie de Andrei Năstase. Ca primă acțiune, Comitetul anunță un nou protest de proporții pentru duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.
 
Reprezentanții comitetului au îndemnat oamenii să creeze celule de rezistență cetățenească în fiecare localitate și chiar întreprindere. ,,Mișcarea de rezistență națională revendică validarea alegerilor locale, anularea sistemului mixt de vot și demiterea judecătorilor care au anulat scrutinul municipal, în frunte cu președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Printre liderii mișcării se numără exponenți a patru partide proeuropene de dreapta, precum și reprezentanți ai societății civile. Aceștia invocă instaurarea dictaturii în Republica Moldova, în urma invalidării alegerilor, afirmând că justiția a fost influențată de guvernare la luarea acestei decizii” anunță Radio Chișinău.
 
Reamintim că tensiunea este în creștere peste Prut, după ce scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câștigat de Andrei Năstase cu 52,57% din voturi, a fost invalidat de toate instanțele din Chișinău pe motiv de ,,agitație electorală” făcută de câștigător în ziua votului. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews