ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Chișinău a luat naștere un Comitet de rezistență națională, creat de formațiunile pro-europene și de reprezentanți ai societății civile, care urmărește validarea rezultatului de la urne obținut la alegerile locale pentru primărie de Andrei Năstase. Ca primă acțiune, Comitetul anunță un nou protest de proporții pentru duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.
 
Reprezentanții comitetului au îndemnat oamenii să creeze celule de rezistență cetățenească în fiecare localitate și chiar întreprindere. ,,Mișcarea de rezistență națională revendică validarea alegerilor locale, anularea sistemului mixt de vot și demiterea judecătorilor care au anulat scrutinul municipal, în frunte cu președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Printre liderii mișcării se numără exponenți a patru partide proeuropene de dreapta, precum și reprezentanți ai societății civile. Aceștia invocă instaurarea dictaturii în Republica Moldova, în urma invalidării alegerilor, afirmând că justiția a fost influențată de guvernare la luarea acestei decizii” anunță Radio Chișinău.
 
Reamintim că tensiunea este în creștere peste Prut, după ce scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câștigat de Andrei Năstase cu 52,57% din voturi, a fost invalidat de toate instanțele din Chișinău pe motiv de ,,agitație electorală” făcută de câștigător în ziua votului.