ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politiștii din județul Argeș au efectuat, luni, nouă percheziții, într-un dosar în care este vizat și un director din compania cehă de energie electrică CEZ, potrivit unor surse judiciare citate de Nașul TV.

LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Astfel, directorul CEZ este suspectat de conflict de interese și abuz în serviciu, prejudiciul din acest dosar ridicându-se la două milioane de euro.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

“Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că un bărbat ar fi favorizat o societate comercială pentru ca aceasta să obțină lucrări la rețeaua de instalații electrice de pe raza județului Argeș. Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste două milioane de euro”,informează reprezentanții Poliției Române.

Sursele judiciare au declarat că printre locuințele percheziționate se numără și casa lui Ștefan Frantu, directorul centrului care se ocupă cu extinderea rețelelor de energie electrică ale CEZ din județul Argeș.

Acesta ar fi sprijinit o firmă care îi aparține să câștige contracte pentru lucrări de instalații electrice in județului Argeș, iar societatea nu ar fi plătit nici impozitul pe profit.

Grupul CEZ, controlat de statul Ceh,  asigură alimentarea cu energie electrică în șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman.