Compania SC Erbalact SRL, parte a Grupului Erbaşu, este acuzată că induce în eroare consumatorii, folosindu-se fără permisiune de imaginea Mânăstirii Nucet.

Mai exact, compania foloseşte imaginea mânăstirii pe ambalajul produselor, iar pe logo-ul produselor scrie "Bunătăţi mănăstireşti". Mai mult, în descrierea paginii de facebook apare scris "Lactate făcute cu har în bună rânduială mănăstirească".

Astfel, consumatorilor li se induce ideea că produsele aparţin mânăstirii şi sunt produse în mod tradiţional de către măicuţe. În realitate, produsele lactate sunt fabricate industrial, în fabrica de lapte a Erbalact.

Producătorul recunoaşte chiar pe pagina sa oficială: "Fabrica produce, sub brandul ERBALACT si sub brandul NUCET - BUNATATI MANASTIRESTI, lactate naturale, sanatoase, cu gust traditional romanesc – lapte proaspat, iaurt natural, sana, samantana, unt, cascaval, branza Telemea, branza Fagaras, precum si produse fabricate in mod traditional – branza de burduf tip Nucet, Lapte Covasit si Urda cu mărar".

Contactată de incomod-media, Maica Stareţă a Mânăstirii Nucet, nici nu avea habar că există o pagină de facebook cu "bunătăţile mânăstireşti". Nici Arhiepiscopia Târgoviştei, prin părintele Marian Puiescu, nu ştia nimic despre acest subiect.

Reprezentanţii SC Erbalact SRL nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

logo-nucet
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews