Uniunea Europeană a sancționat marți șase companii rusești implicate în construcția Podului Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, întrucât această lucrare consolidează anexarea ilegală a peninsulei de către Moscova, potrivit AFP. Activele deținute de cele șase companii în UE vor fi înghețate și ele nu vor beneficia de nicio finanțare europeană.

„Prin acțiunile lor, ele au sprijinit consolidarea controlului Rusiei asupra peninsulei Crimeea anexată ilegal, ceea ce, la rândul său, subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, se explică într-un comunicat al Consiliul European.
 
Uniunea Europeană a instituit trei mecanisme de sancțiuni după anexarea din 2014: interzicerea tuturor investițiilor europene în Crimeea și Sevastopol, o listă neagră cu personalități și companii acuzate de participarea la destabilizarea Ucrainei și un set de sancțiuni economice împotriva Rusiei, reînnoit la fiecare șase luni, ultima oară la summitul european din 25 iunie 2018.
 
În total, 44 de întreprinderi sau companii ruse și 155 de persoane au fost incluse până acum pe „lista neagră” a UE. Activele lor în băncile europene au fost înghețate și ele au interdicție de viză pentru a călători în spațiul comunitar. Moscova a decretat, ca răspuns, un embargo asupra produselor alimentare occidentale, prelungit chiar luna aceasta până la sfârșitul anului 2019.
 
Cu o lungime de 19 kilometri, Podul Crimeei traversează Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Azov și Marea Neagră, și leagă Peninsula cu același nume de Peninsula Taman, în sudul Rusiei. Podul a fost inaugurat la jumătatea lunii mai a acestui an.  Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews