ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, celebrul artist britanic Peter Gabriel şi cântăreţul american Marc Anthony vor concerta pentru prima dată în România, în 2014, un an care se anunţă a fi plin de evenimente interesante pe piaţa muzicală.

Elliphant, unul dintre cele mai noi nume ale underground-ului, vine la Bucureşti şi deschide seria de evenimente Deck Sounds, cea mai nouă platformă destinată muzicii live, printr-un concert care va avea loc pe 25 ianuarie, în Atelierul de Producţie.

De asemenea, legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie. Totodată, Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiţi pianişti ai lumii, revine la Bucureşti în 2014, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00. Pianistul va fi acompaniat de muzica magistrală a Cameratei Regale, întregul spectacol fiind condimentat de percuţionistul Daniel Ciampolini.

Anul 2014 aduce pe scenele bucureştene artişti de renume internaţional pe care publicul din România aşteaptă cu interes să îi asculte live. Astfel, Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, va cânta pentru prima dată la Bucureşti, pe 24 martie, la Sala Palatului.

Mireille Mathieu va veni la Bucureşti alături de cei 26 de instrumentişti ai orchestrei sale. Audienţa va beneficia de experienţa unui spectacol grandios, două ore excepţionale de muzică live presărate cu melodiile de succes lansate pe parcursul carierei sale precum "Mon Credo", "C'est Ton Nom", "Acropolis adieu", "Ne me quitte pas", "Santa Maria" şi "Tous les enfants chantent avec moi".

Max Cavalera, Phil Anselmo şi Joey Belladona sunt câţiva dintre muzicienii care fac parte din proiectul Metal All Stars, care vine în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Pentru prima dată în România, titanii metalului se vor reuni într-un show de peste patru ore. Pe scenă vor cânta împreună artişti de calibru care au avut contribuţii incontestabile la dezvoltarea muzicii metal: Phil Anselmo (Pantera, Down), ZakkWylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) şi Jesse Billson.

Mai mult decât atât, în 2014, cântăreţul italian Al Bano revine la Bucureşti, pe 7 mai, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra.

Faţă de apariţiile anterioare pe scenele din România, show-ul din primăvară va beneficia de un plus de vitalitate, armonie şi calitate sonoră excepţională. La iniţiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alături de profesioniştii ansamblului Alexander Simphony Orchestra.

Totodată, celebrul artist britanic Peter Gabriel vine pentru prima dată în România, pe 8 mai, când va susţine un concert în pavilionul central din cadrul complexului Romexpo din Bucureşti. Show-ul face parte din turneul "Back to Front", care marchează 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, "So", material remasterizat şi disponibil, începând cu luna noiembrie 2013, într-o ediţie de colecţie.

De asemenea, cântăreţul american Marc Anthony, unul dintre cei mai influenţi artişti ai timpului său şi un adevărat ambasador al muzicii şi culturii latino, va concerta pentru prima dată în România, pe 19 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Tot în 2014, trupa americană Thirty Seconds To Mars ajunge pentru prima dată în România, pe 4 iulie, pentru a susţine un show exploziv în aer liber, la Romexpo în Capitală. Thirty Seconds To Mars, alcătuită din Jared Leto (voce/ chitară), Shannon Leto (tobe) şi Tomo Miličević (chitară/ clape), şi-a consolidat reputaţia ca fiind una dintre cele mai spectaculoase trupe live din lume, printr-un turneu mondial masiv, care va aduce cel mai recent album al ei, "Love Lust Faith + Dreams", şi în Romania, pentru ceea ce promite a fi unul dintre cele mai mari concerte din vara lui 2014.

Nu în ultimul rând, anul 2014 aduce o nouă schimbare pentru festivalul B'estfest. Ediţia a opta va avea loc pe domeniul Palatului Mogoşoaia, în perioada 31 iulie - 2 august, într-un cadru feeric în care natura şi istoria se îmbină perfect.