ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul aceasta cea mai mare concurență  s-a înregistrat la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti unde peste 3.800 de absolvenţi, printre care şi 24 de olimpici, s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere.

UMF "Carol Davila" din Bucureşti a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, 930 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă, la finalul sesiunii de înscriere fiind validaţi 3.802 candidaţi.

Potrivit UMF, La Facultatea de Medicină este cea mai mare concurenţă cu 4,5 candidaţi pe loc. Astfel, pentru cele  510 locuri la buget şi 250 locuri cu taxă, s-au înscris 2.334 de candidaţi, printre care şi 24 de olimpici.

La Facultatea de Medicină Dentară 515 candidaţi se vor întrece pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget şi 125 cu taxă.

De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget şi 100 cu taxă, şi-au depus dosarele 435 de tineri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) au optat 518 candidaţi, care vor concura pentru 95 de locuri la buget şi 45 cu taxă.

"La Facultatea de Medicină există 4,5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară există un număr de 3,9 candidaţi pe un loc la buget", au precizat reprezentanţii UMF.

Listele nominale ale candidaţilor în ordine alfabetică, sălile în care se desfăşoară concursul de admitere şi repartiţia candidaţilor pe săli vor fi afişate la avizierele Facultăţii de Medicină (pentru specializările Medicină şi FMAM), respectiv ale Facultăţii de Medicină Dentară şi Facultăţii de Farmacie, cu o zi înainte de concursul de admitere, examenul urmând a se desfșsura miercuri, 23 iulie, ȋncepând cu ora 09.00.