ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare concurență s-a înregistrat anul acesta în București unde sunt, de altfel, și cele mai multe instituții de învățământ superior.Conform Universității București s-au înscris la admitere peste 20% din numărul absolvenților de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Concurență ACERBĂ la universitatea de medicină din București. Care e situația pe facultăți

Având ca reper numărul de înscriși raportat la cel al locurilor fără taxă, concurența cea mai mare din capitală se înregistrează la Facultatea de Geografie une sunt 8,66 candidați pe loc. La această facultate, cele mai căutate specializări sunt Planificare teritorială (11,27 candidați pe loc) și Hidrologie și Meteorologie (11,22 pe loc).

Tot la Universitatea București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (concurență globală de 7,58) are specializarea cu cea mai mare căutare: Limbi Moderne Aplicate, 85 de candidați pe loc.

Conform mondonews, un top 10 al celor mai dorite facultăți din Bucuresti arată astfel:

1. Geografie (Universitatea București): 8,66 candidați pe loc
2. Limbi si Literaturi Străine (Universitatea București): 7,58 pe loc
3. Cibernetică – Informatică economică (ASE București): 7,47 pe loc
4. Administrație și Afaceri – Administrarea afacerilor (Universitatea București): 6,69 pe loc
5. Cibernetică – Cibernetică economică (ASE București): 6,56 pe loc
6. Inginerie Medicală (Universitatea Politehnica București): 6,5 pe loc
7. Management (SNSPA): 5 pe loc
8. Biologie (Universitatea București): 4,7 pe loc
9. Drept (Universitatea București): 4,65 pe loc
10. Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (Universitatea Politehnica București): 4,6 pe loc.

La polul celălalt sunt  specializările unde se studiază într-o limbă străină, multe dintre acestea având o concurență de mai puțin de un candidat pe loc. Spre exemplu, la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica București concurența este de 0,63 pe loc, în timp ce Academia de Studii Economice din capitală are patru specializări de care viitorii studenți par să se ferească: Marketing în limba engleză (0,77 pe loc), Contabilitate și informatică de gestiune în limba engleză (0,36 pe loc), Administrarea afacerilor în comerț, turism, servicii, merceologie și managementul calității in limba engleza (0,34 pe loc) și Management în limba engleza (0,27 pe loc).