ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici primarul Kovacs Jeno, nici altcineva din conducerea UDMR a muncipiului Carei nu a participat la Ziua Imnului Național al României. La fel s-a întâmplat și de Ziua Drapelului, relatează www.buletindecarei.ro. 

Duminică, 29 iulie 2018, de la ora 12:15, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un moment solemn, organizat de Direcția de Cultură a Municipiului, cu ocazia Zilei Imnului Național al României. Nimeni din conducerea orașului de la granița României cu Ungaria, cu primar și majoritate UDMR în Consiliul Local, nu a participat. Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură, a evocat istoricul Imnului Național, iar preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au oficiat o slujbă de Te Deum în cinstea Zilei Imnului.

Monumentul Ostașului Român din Carei, unde a avut loc ceremonia, este ținut și la ora actuală captiv de conducerea orașului într-o „cușcă” de tuia de peste 9 m înălțime, care ascunde vederii monumentul, pe trei din cele patru laturi ale amplasamentului. 

Aceeași conducere a înlocuit plăcile oficiale cu tricolor de pe clădirea Primăriei Carei cu unele terne, lipsite de însemnele statului român. Stema României a revenit pe clădire doar după ce jurnaliștii de la Buletin de Carei au semnalat și condamnat lipsa însemnelor Statului Român de pe o clădire oficială a acestuia, așa cum este Primăria. Nu, însă, și celelalte plăcuțe.