ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul prezidenţial Iulian Chifu l-a atacat pe premierul Moldovei, Iurie Leancă, după ce acesta din urmă a spus că declaraţiile lui Traian Băsescu despre unire fac mult rău ţării sale.

Chifu susţine ca şeful Guvernului de la Chişinău a pierdut ocazia să tacă si crede că aceasta reacţie a premierului a venit pe fondul campaniei electorale.

"Domnul prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă îşi prefaţează vizita la Bucureşti cu amestecul în politica dâmboviţeană. Păcat. Era diplomat, părea să aibă viitor şi nu se remarcase încă spunând cine-i bun şi cine-i rău la Bucureşti. Ajutat de către toate instituţiile statului român, actualul prim-ministru a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune. Păcat! O abţinere ar fi fost mai potrivită, mai ales la o lună după un eveniment la care se referă. Gestul, chiar dacă îi este util în campania sa electorală, poate lesne fi interpretat drept lipsă de caracter.

România ca stat, presedintele României sau premierul nu au făcut niciodată caracterizări cine-i bun, rău, corupt, deştept la Chişinău. Din contra, am apreciat efortul tuturor politicienilor din Republica Moldova pentru realizările de la Vilnius. Cu menţiuni speciale pentru deţinătorii funcţiilor în stat: preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, preşedintele Parlamentului Igor Corman. Aprecierile pentru voinţa politică manifestată nu au fost retrase niciodată", a scris consilierul prezidenţial pe un site de socializare.

Băsescu, avertizat de premierul Moldovei: Declaraţia despre Unire ne creează probleme cruciale

Iurie Leancă a spus, la un post de televiziune de peste Prut, că declaraţiile lui Băsescu despre unire "creează probleme cruciale".