ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primii câini fără stăpân vor fi eutanasiaţi de municipalitatea timişoreană în această săptămână, în funcţie de data la care au intrat în evidenţele adăposturilor, informează Agerpres.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, săptămână trecută, primarul a împuternicit persoanele care vor semna deciziile de eutanasiere.
"Consiliul Local ar mai trebui să adopte doar hotărârea referitoare la subvenţionarea sau nu a sterilizării, pentru că aceasta este obligatorie până la data de 1 ianuarie 2015", a declarat Dan Diaconu.

Poliţia naţională şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş vor avea posibilitatea de a intra inclusiv în curţile oamenilor pentru a efectua verificări.

Câinii fără stăpân din Timişoara fac victime continuu, doar în ultimele trei săptămâni fiind muşcaţi grav doi bărbaţi.
"Zilnic ajung la spital 5-6 victime ale atacurilor câinilor. Dacă facem un calcul, cifra celor muşcaţi anual este impresionantă", a declarat, pentru Agerpres, dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.