ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Generală a Acţionarilor TAROM a decis, în şedinţa de luni, să-i revoce din funcţie pe toţi membrii Consiliului de Administraţie al companiei, a anunţat Teodora Trandafir, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, citat de Agerpres.
"AGA TAROM a decis să-i revoce din funcţie pe toţi membrii Consiliului de Administraţiei al companiei TAROM pentru că aceştia au încălcat statutul companiei şi mandatul cu care au fost investiţi, în momentul în care au decis să reducă mandatul managerului general Christian Heinzmann de la patru ani la un an", a afirmat Teodora Trandafir.

Potrivit acesteia, un aspect negativ îl reprezintă şi afirmaţiile pe care membrii Consiliului de Administraţie le-au făcut în ultimul timp în presă, atât la adresa companiei, cât şi împotriva conducerii operatorului aerian.

Noul Consiliu de Administraţie va numi, la următoarea şedinţă, un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie. Până luni, această funcţie a fost ocupată de Dan Pascariu.

Teodora Trandafir a precizat că obiectivul Ministerului Transporturilor este ca TAROM să intre în parametrii normali de funcţionare. De asemenea, aceasta a menţionat că Ministerul Transporturilor nu are, în acest moment, o poziţie nici "pro" nici "contra" referitoare la managerul privat Christian Heinzmann.

Mandatul lui Heinzmann expiră pe 19 noiembrie. Managerul belgian declara pentru HotNews, în septembrie 2013, că "e mai complicat să lucrezi în Romania, decât în Albania sau Bangladesh. Acolo lucrurile erau mai clare". Potrivit HotNews, Heinzmann acuza "birocraţia incredibilă", dar şi presiunile şi implicarea Consiliului de Administraţie al companiei, organism numit politic, în activitatile de management. Heinzmann susţinea că CA-ul i-a luat din prerogative după ce, în urmă cu câteva luni, fusese forţat să-şi scurteze mandatul şi că există o diferenţă de opinie privind flota de aeronave, Consiliul dorind vânzarea unor avioane, în timp ce belgianul ar fi vrut extinderea operaţiunilor şi lansarea de curse lungi, pentru a profita de poziţia ideală pe hartă a Bucureştiului.