ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maşinile celor de la Prospecţiuni SA se pare că nu mai au odihnă. După ce au luat cu asalt troienele din comuna Războieni, tocmai când localnicii erau la biserică sau în case, fără a-i informa în prealabil, acum angajaţii lui Ovidiu Tender şi-au făcut apariţia în jurul schitului Sfânta Parascheva din Rădeni, tot în Neamţ.

Ca şi la Războieni, firma în cauză nu are acordul proprietarilor. Prefectul judeţului spune însă că e vorba de "o persoană sau două".

"Le-am cerut ca tot ce vor face să fie cu avizul cetătenilor. Din cîte stiu eu ar fi vorba despre o persoană sau două care nu permit accesul pe proprietătie lor, desi initial si-au dat acceptul. La oamenii respectivi, cei de la Prospectiuni vor merge însotiti de seful de post din comună, care are rol de mediator si de responsabil de asigurarea ordinii si linistii publice. Este neapărat să se ajungă la o întelegere si să se detoneze capsele si de aceea am cerut să se implice politistii si jandarmii, dacă va fi cazul. Mai departe, dacă proprietarii vor semna un acord care trebuie să fie bine realizat din punct de vedere juridic, nu doar niste ambiguităti cum am văzut, procedura poate continua. Dacă nu, oamenii de la Prospectiuni nu au ce căuta pe terenul cetătenilor. Putem vorbi despre intrare abuzivă si aceasta este infractiune, cu cauze penale. În momentul de fată urgent este să se ajungă la întelegere pentru a se putea pătrunde pe terenurile unde s-a forat deja si au rămas capsele neexplodate. Chestiunea este delicată si pentru societatea Prospectiuni, care se vede blocată în activitate, dar vina îi apartine pentru că nu si-a pregătit terenul dinainte, să discute cu oamenii, să le ofere despăgubiri pe seama unor contracte scrise“, a declarat prefectul George Lazăr.

Tot în judeţul Neamţ, cei de la Prospecţiuni SA au apărut şi în apropierea Schitului Sfânta Parascheva din localitatea Rădeni. Se pare că în acest caz au fost mobilizate forţe impresionante de jandarmi, iar sătenii din Rădeni, ajutaţi de Părintele Timotei de la Schit, se împotrivesc demarării acţiunii celor de la Prospecţiuni SA.

http://youtu.be/RfjAUMPFO9s