ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teatrul Odeon din Capitală vă invită astăzi la o comedie neagră a dramaturgului catalan Esteve Soler: "Contra democraţiei". Piesa înfăţişează contradicţiile lumii contemporane şi lipsa de reacţie a oamenilor în privinţa propriilor vieţi. Spectacolul, montat deja de peste 50 de regizori în Europa, a ajuns la noi în viziunea plină de originalitate a regizorului Alexandru Dabija.

Piesa vorbeşte despre ipocrizia societăţii contemporane şi despre impasul în care a ajuns mult dorita democraţie. Ironizează corporaţiile, clasa politică şi intoleranţa religioasă.

„Vorbeşte despre inabilitatea noastră ca cetăţeni de a ne descurca pur şi simplu trimiţând nişte nemernici să gândească legi în locul nostru. E vorba foarte mult despre violenţă, despre sărăcia sufletească pe care o avem şi despre absurdul pe care îl trăim zilnic”, spune regizorul Alexandru Dabija.

Piesa „Contra democraţiei” este o comedie neagră semnată de Esteve Soler, un dramaturg catalan foarte apreciat în rândul regizorilor.

„E foarte caustic, foarte alert în replică şi oferă regizorului un câmp de imaginaţie şi actorilor o desfăşurare grozavă de mijloace”, susţine Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon.