ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspecția Judiciară anunță că va efectua începând de miercuri un control de trei luni privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorității Judecătorești în cauzele de competența DNA care vizează magistrați sau au legătură cu aceștia. Controlul survine după ce Procurorul-șef adjunct al DNA, Marius Iacob, a anunțat în proiectul de management pentru susținerea candidaturii la șefia DNA, că în prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetați magistrați.
 
Verificările vizează perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, iar raportul va fi înaintat Consiliului Superior al Magistraturii până pe 5 noiembrie 2018. 
 
Ministrul Tudorel Toader a declarat, luni, că existența a 300 de dosare în care sunt achetați magistrați ar justifica împotrivirea față de înființarea unei secții speciale de anchetare a magistraților. „Nu am ce să comentez decât că am aflat și eu că sunt 300, dar cred că a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate și într-o cauză pot fi mai mulți făptuitori autori suspecți ce or fi dânșii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o să vedem la ce se referă respectivele cauze. Evident că și mie mi se par foarte multe, evident că nu am știut nici unul dintre noi așa ceva și tot evident cred este și faptul că așa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secție să se înființeze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.