ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil în vârstă de cinci ani este internat într-un spital din New York, având simptome de Ebola, după ce a revenit de curând din Guineea, relatează site-ul postului ABC News.

 Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Ebola a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.141 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pe de alta parte, Australia a anunţat luni o serie de măsuri care vizează suspendarea imigraţiei provenind din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul său.

Anunţul intervine în contextul în care o tânără în vârstă de 18 ani sosită în urmă cu 12 zile în Australia din Guineea a fost plasată în izolare într-un spital din statul Queensland, după ce a prezentat simptome de febră.

Testele s-au dovedit negative pentru virusul Ebola, au anunţat luni autorităţile medicale. Tânăra, ale cărei nume şi cetăţenie nu au fost dezvăluite, nu mai are febră, dar va fi testată din nou miercuri.