ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a comis şi comite numeroase crime împotriva umanităţii, subliniază Comisia ONU de anchetă asupra situaţiei drepturilor omului din această ţară, în primul său raport, difuzat luni. Comisia îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU să sesizeze Curtea Penală Internaţională.

"Comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii", se arată în raport, primul atât de detaliat.

Comisia a fost creată în luna mai a anului 2013 de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva. Ea îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU, în concluziile raportului, să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI), pentru ca cei vinovaţi de comiterea acestor crime să dea socoteală.