ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Naţiunile Unite au făcut marţi un prim pas pentru aducerea Coreei de Nord în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) pentru crime împotriva umanităţii.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

După o dezbatere intensă, o comisie ONU pentru drepturile omului a votat, cu 111 voturi pentru, 19 împotrivă şi 55 de abţineri, o rezoluţie prin care cere Consiliului de Securitate să sesizeze CPI, relatează site-ul Le Monde.

Votul a provocat furia ambasadorului nord-coreean, Sin So Ho, care a anunţat că nu mai are "nevoie de dialog privind drepturile omului" cu Uniunea Europeană, care alături de Japonia se află la originea acestei rezoluţii.

Textul rezoluţiei se referă în mare parte la un raport al ONU făcut public în februarie, care constata încălcări ale drepturilor omului "fără egal în lumea contemporană".

Conform estimărilor independente, mai mult de 200.000 de persoane sunt deţinute în lagăre de muncă în Coreea de Nord.O comisie de anchetă din partea Naţiunilor Unite, care a investigat încălcarea drepturilor omului în statul asiatic, a ajuns la concluzia că prizonierii politici sunt supuşi "unor atrocităţi de nedescris", conform lui Michael Kirby, fost judecător la Înalta Curte din Australia şi preşedintele comisiei de anchetă.

Anchetele realizate de Amnesty International, ONU şi alte surse independente atestă că printre formele de tortură se numără tortura cu apă, pedeapsă folosită pe scară largă în Evul Mediu, în care condamnatul este obligat să bea cantităţi foarte mari de lichide, sau închiderea într-o cutie mică, astfel încât prizonierul nu poate sta nici în picioare, nici culcat.