ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ebola, care a provocat până acum 700 de decese, a creat teroare în statele africane, iar temerile majore sunt că virusul ar putea trece granițele continentului african. Marea Britanie a anunțat deja că virusul Ebola reprezintă deja o amenințare gravă, motiv pentru care a înăsprit controalele la frontiere.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi preşedinţii statelor din vestul Africii, afectate de epidemia de febră hemoragică provocată de virusul Ebola, lansează astăzi în Guineea un plan de 100 de milioane de dolari, pentru a limita efectele bolii.

Vor fi detaşaţi sute de specialişti şi lucrători umanitari, iar statele vecine cu Guineea, Liberia şi Sierra Leone vor fi pregătite pentru o eventuală extindere a bolii, pentru care nu există deocamdată tratament.

În cele trei ţări, Ebola a provocat în ultimele luni peste 1.300 de îmbolnăviri, iar peste 700 de persoane au murit.
Febra hemoragică nu este un pericol pentru România, dar orice epidemie de pe glob trebuie să pună autorităţile în alertă - a declarat pentru Radio România directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, profesor doctor Adrian Streinu Cercel.

Ministerul de Externe le recomandă însă cetăţenilor români să evite pe cât posibil călătoriile în statele din Africa de Vest.

Cei ce ajung totuşi acolo trebuie să respecte măsuri de igienă stricte şi să evite zonele aglomerate.

Epidemia de Ebola, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, acum o săptămână, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.