ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnicianul Cosmin Contra a fost prezentat oficial, marți, la echipa madrilenă Getafe, după ce a condus primul antrenament al grupării de pe locul 16 din Primera Division. Antrenorul de 38 de ani și-a exprimat încrederea că formația la care a evoluat între 2005-2010 se va salva de la retrogradare.
Trebuie în primul rând să le mulţumesc oamenilor din România că au înţeles că vreau să mă întorc în locul care mi-a fost casă timp de cinci ani şi jumătate. A fost visul meu să antrenez în Primera, iar pentru mine va fi mult mai uşor că sunt aici, la Getafe, o echipă la care cunosc până şi omul care are grijă de gazon. Vreau vineri să umplem stadionul, fac un apel la suporteri. Eu le promit că vor vedea o echipă ambiţioasă, care în orice moment va fi gata să dea totul pe gazon.

Băieţii probabil că sunt afectaţi psihic din cauza celor 12 meciuri fără victorie, dar cred că vom reuşi să îi refacem şi prima victorie să vină chiar vineri. Nu am timp, îi ştiu pe mulţi dintre jucători, câţiva mi-au fost coechipieri. Nu am nevoie de perioadă de adaptare, sunt acasă.

Nu ştiu dacă mi-aţi urmărit echipa din România, dar aveam o formaţie ofensivă, cu un joc plăcut. Şi ştiu că asta le place şi fanilor lui Getafe. Nu am avut timp să vorbesc cu Marica, dar până vineri voi avea timp. El nu şi-a arătat încă adevarata valoare. Eu cred şi ştiu că poate mult mai mult şi va arăta mult mai mult.

Atunci când am avut timp am urmărit meciurile lui Getafe, normal. E fosta mea echipă şi îmi făcea plăcere. În primul rând, trebuie să schimbăm atitudinea jucătorilor.

Pe de altă parte, președintele clubului, Angel Torres Sanchez, a admis că și din cauza sa echipa a ajuns în pericol de a juca în sezonul următor în Secunda Division.
Eu doar mi-am spus părerea despre modul în care juca echipa mea, asta nu înseamnă că l-am contrazis pe antrenor. Am zis că jocul echipei mele mă plictiseşte, dar am zis-o în perioada de pregătire. A venit timpul să luăm o măsură. Eu, alături de fostul antrenor, Luis García Plaza, am fost principalii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns clubul.

Pe de altă parte, oficialul a admis că tehncianul român ar fi ajuns antrenor la Getafe mai devreme sau mai târziu.
Aveam un acord cu Cosmin Contra de ceva vreme şi urma ca după ce îşi termină contractul în România să vină să antreneze Getafe. A trebuit să grăbim lucrurile din cauza rezultatelor slabe. Eu am încredere în Cosmin. Începând de vineri sper să începem să câştigăm meciuri.