ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu o săptămână, profesorul Luc Montagnier, care a primit Nobelul pentru medicină în 2008 pentru descoperirea virusului care provoacă SIDA, afirma într-un interviu pentru site-ul Pourquoidocteur.fr că SARS-CoV-2 este o fabricație umană și că „povestea cu piața de pește nu e decât o legendă”.
 
„Am ajuns la concluzia că a avut loc o manipulare pe acest virus. Parțială, nu spun totală. Există un model, care este virusul clasic, provenit mai ales de la lilieci, dar căruia i-au fost adăugate și secvențe din HIV.”,  a declarat profesorul. El este convins că virusul Wuhan, cunoscut sub numele de SARS-cov-2, este un produs sintetic care a fost eliberat accidental dintr-un laborator din Wuhan, China în ultimul trimestru al anului trecut.

Potrivit profesorului Montagnier, acest laborator (Institutul de Virologie Wuhan), cunoscut pentru activitatea sa legată de studierea coronavirusurilor de liliac, ar fi încercat să folosească unul dintre aceste virusuri ca vector pentru HIV în căutarea unui vaccin împotriva SIDA. 

”Oamenii de știință s-au apropiat și mai mult de găsirea tratamentului pentru COVID-19 „Împreună cu colegul meu, bio-matematicianul Jean-Claude Perez, am analizat cu atenție genomul acestui virus ARN”, explică Luc Montagnier, intervievat de dr. Jean-Francois Lemoine pentru podcastul zilnic al publicației Pourquoi Docteur.

Montagnier spune că alții au au explorat deja această cale: „Cercetătorii indieni au încercat deja să publice rezultatele analizelor care au arătat că genomul coronavirusului conținea secvențe ale unui alt virus, ... virusul HIV (virusul SIDA), dar au fost forțați să-și retragă descoperirile, deoarece presiunea era prea mare”, a explicat el.


Moderatorul a întrebat dacă virusul în chestiune ar fi putut proveni de la un pacient care ar fi fost infectat cu HIV. „Nu”, răspunde Luc Montagnier, „pentru a insera o secvență HIV în acest genom, sunt necesare instrumente moleculare și asta se poate face doar într-un laborator”. 


Potrivit laureatului Nobel pentru Medicină, o explicație plauzibilă ar fi un accident în laboratorul Wuhan. În opinia profesorului Luc Montagnier, veștile bune sunt că, în timp, elementele inserate în acest virus vor fi eliminate pe măsură ce virusul se răspândește: „Natura nu acceptă alterări moleculare, va elimina aceste schimbări nefirești și chiar dacă nu se va face nimic, lucrurile se vor îmbunătăți, dar, din păcate, după multe decese.” Dr. Luc Montagnier a adăugat că, cu ajutorul undelor de interferență, am putea elimina aceste secvențe și, ca urmare, opri pandemia. Întrebat dacă nu îi este frică de faptul că ar fi considerat un conspirator Montagnier a explicat: „Conspiratorii sunt tabăra opusă, care ascunde adevărul", afirmând că nu vrea să acuze pe nimeni și că speră că cei din China vor recunoaște ceea ce crede că s-a întâmplat în laboratorul lor. „În orice caz, adevărul iese întotdeauna la iveală, este responsabilitatea guvernului chinez să își asume responsabilitatea”, a adăugat laureatul Nobel.

Răspunsul comunității științifice la afirmațiile profesorului Montagnier a venit imediat.  De la Institutul Pasteur din Paris până la Institutul Superior de Sănătate din Italia, experții contestă teza laureatului Premiului Nobel pentru medicină. Vocile care îl contrazic nu uită să amintească faptul că Luc Montaigner a devenit un vârf de lance al comunității No-vax, susținând corelația dintre vaccinuri și autism și vorbind chiar de o „dictatură a vaccinurilor”.

 Versiunea oficială a regimului comunist chinez despre originea virusului este că acesta a sărit speciile, provenit de la lilieci (fără să se știe cum, exact), și a infectat o piață de animale vii - Huanan - din Wuhan. Dar un studiu al publicației The Lancet arăta că 30% din pacienți inițiali nu au avut nicio legătură cu piața. Astfel că după cinci luni de la izbucnirea oficială a pandemiei, China nu a putut produce un pacient inițial și un mod de apariție.