ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul politic Cozmin Gușă afirmă că spatele scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial se află mogului Antenei 3, Dan Voiculescu, care dorește decredibilizarea justiției. 

"Suspectul principal în aceste zile este Dan Voiculescu. El vrea decredibilizarea justiției. Este o mineriadă TV împotriva statului de drept. A fost o inferență logică pe care am realizat-o ca să ajung la Voiculescu, e un mare scandal public”, spune acesta.

• citeşte şi: Mircea BĂSESCU a fost REŢINUT de DNA. Fratele Preşedintelui este ÎN ARESTUL Poliţiei Capitalei

„Am spus azi toată ziua că reprezentanții instituțiilor statului trebuie să fie foarte responsabili în a-și asuma poziții publice, lucru pe care l-am văzut la Traian Băsescu, dar nicidecum la premierul Ponta, care cerea demisia președintelui neștiind nici măcar despre ce e vorba în acest caz. Un premier înțelept ar fi sunat la președinție și apoi ar fi dat o concluzie, el a sărit pe microfon din start cerând demisia, doar pentru că s-a uitat la Antena 3”, a adăugat Gușă.

• citeşte şi: Reacţia Preşedinţiei: DEMISIA lui BĂSESCU ar fi cea mai mare piedică pusă Justiţiei

Analistul politic scoate în evidență că în acest caz i se oferă prea mare credibilitate unui „interlop analfabet”, iar trustul lui Dan Voiculescu face judecăți fără să aștepte raportul justiției. 

Sunt multe lucruri ciudate. Faptul că un interlop ca Bercea, care a terorizat comunități întregi, este luat de bun de posturi de televiziune de mare audiență, cele din siajul PSD - Antena 3 și România TV - nu este un lucru care să mulțumească pe nimeni în țara asta care vrea liniște și corectitudine. Nu pot să observ, ca o ciudățenie, că domnul Bercea, probabil un analfabet, care nu știe să citească și să scrie, are niște fraze foarte precise, legate de vârful instituțiilor statului cu rol în reformarea justiției și mă refer la doamna Livia Stanciu și la doamna Kovesi”, a susținut Cozmin Gușă.

Principalul scop al mogulului Antenei 3 este decredibilizarea principalelor instituții ale statului, punctează Cosmin Gușă. 

„Domnul Voiculescu  nu are altă șansă în acest moment decât să decredibilizeze justiția, vârful Parchetului și să câștige timp ca să i se prescrie faptele, ceea ce nu înseamnă că ele nu există”, a mai spus consultantul politic. 

„După mine, suspectul principal al acestei zile, nu este Bercea, nici Mircea Băsescu, ci Dan Voiculescu. Băsescu a jucat corect, nici nu avea ce să facă. Din punct de vedere al mesajului public, Băsescu a jucat corect, în rest, aștept informații de la instituțiile statului legat de posibila implicare a lui Dan Voiculescu", a declarat Cozmin Gușă.