ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca ING și ANAF sunt principalii creditori ai Mediafax Group, într-o listă care cuprinde firme de distribuție, de servicii dar şi proprietarii clădirii în care își desfășoară activitatea compania.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Banca ING, cu un credit de peste 15 milioane de euro, conduce Adunarea Creditorilor Mediafax Group. Membrii Comitetului Creditorilor sunt Agenția Națională de Administrare Fiscală – cu aproape 13 milioane de euro și MediaSat, cu 3,6 milioane de euro. MediaSat face parte tot din grupul de companii deținute de Adrian Sârbu și oferă servicii de internet.

Paginademedia.ro a făcut o listă cu toţi creditorii companiei şi sumele admise în Tabelul preliminar al creanțelor:

1. ING Bank15,6 milioane de euro. Credit. Contract de ipoteca mobiliară – conturi bancare asupra bunurilor mobile (marci, site-uri, domenii)

2. ANAF12,9 milioane de euro

3. RO Naturstein4,63 milioane de euro. Chirii, utilități, administrare și penalități compensatorii

4. Mediasat3,58 milioane euro. Prestari servicii internet, videoconferinta, colocare echipamente etc. Firma face parte din portofoliul de companii deținute de Adrian Sârbu.

5. Mediafax SA1,1 milioane de euro. Echipamente, servicii publicitate, monitorizare presa si penalitati de intarziere

6. Persona Human Resources478.000 de euro. Prin această firmă se plăteau drepturi de autor.

7. Les Publications Condenast304.000 euro. Licențe pentru titluri internaționale

8. Compania Națională Poșta Română292.000 de euro. Servicii prestate neachitate.

9. Retail Europe Consult162.000 de euro. Altă companie prin care se plăteau drepturile de autor.

10. Uzina de net Interactive160.000 de euro. Servicii de publicitate. Firma are în portofoliu mai multe site-uri, printre care urban.ro, care erau operate de Mediafax.

11. Publione Media120.000 de euro. Servicii publicitate, web, tipar. Este compania pe care este editată revista The One.

12. System Plus112.000 de euro. Livrare de produse și penalități întârziere.

13. Advance Magazine Publishers INC89.000 de euro. Licențe pentru titlurile internaționale din portofoliu.

14. Soft News Net88.000 de euro. Servicii de publicitate.

15. Orlando Nicoară82.000 de euro are de recuperat fostul director general de la Mediafax Group. Potrivit tabelului creditorilor, supa reprezintă „Sume avansate pentru crestere capital social, penalitati de intarziere si cval taxa de timbru”.

16. Computer Games Online65.000 de euro. Servicii de publicitate

17. BRAT – Biroul Român de Audit Trans Media – 61.000 de euro. Suma reprezintă servicii de măsurare a audienței și cotizația BRAT neachitate.

18. Agenția de publicitate Anunț de la A la Z. Figurează cu 46.000 de euro, contravaloarea cesiunii mărcii Anunț de la A la Z către Mediafax Group.