ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis patru elevi într-o şcoală primară din sudul Chinei, un act inexplicabil care se înscrie într-o serie de atacuri recente similare în această ţară, a anunţat presa oficială, citată de AFP și preluată de mediafax.ro.

Poliția a precizat că agresorul a atacat copiii în drum spre şcoală, în oraşul Pingshan din regiunea autonomă Guangxi, iar trei dintre victime au decedat pe loc și a patra la sosirea la spital.

La 1 septembrie, în prima zi de şcoală, un bărbat a ucis cu o armă albă trei elevi şi un învăţător la o şcoală primară din provincia Hubei, iar agresorul, care a rănit mai multe persoane, şi-a pus capăt zilelor după acest acces de furie oarbă.

În China au mai avut loc și alte atacuri similare comise în şcoli, în mai, un bărbat a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie opt elevi într-o şcoală primară din centrul Chinei, rănind grav un copil, iar în 2010, în cadrul a cinci incidente de acelaşi tip, au fost ucise 17 persoane, dintre care 15 copii şi peste 80 au fost rănite.

China a fost afectată în ultimii ani de tot mai multe atacuri cu armă albă atribuite de autorităţi islamiştilor din regiunea Xinjiang, iar statisticile oficiale arată o creştere globală a criminalităţii în China în ultimii 30 de ani, dar autorităţile subliniază că numărul omuciderilor este inferior celui înregistrat în ţările occidentale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews