ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Republicii Autonome Crimeea a adoptat marți o declarație de independență folosindu-se de precedentul Kosovo, potrivit publicației Russian Times, care citează mass-media din peninsulă. Acest document era necesar pentru referendumul din data de 16 martie, care va decide viitorul Crimeei, când alegătorii vor avea la dispoziție două opțiuni: ”Sunteţi pentru includerea Crimeii în Federaţia Rusă ca subiect al federaţiei?”, și ”Sunteţi pentru revenirea la Constituţia Crimeii din 1992?”.
Noi, membrii Parlamentului Republicii Autonome Crimeea și al orașului Sevastopol, respectând prevederile chartei ONU și numeroase alte documente internaționale și luând în considerare confirmarea statutului regiunii Kosovo de către Curtea Internațională de Justiție, din 22 iulie 2010, care menționează că o declarație unilaterală de independență a unei părți a țării nu violează normele internaționale, luăm această decizie.

Actul a fost votat de 78 dintre cei 100 de membri ai Parlamentului din Crimeea.