ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 18:50 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că i-a spus premierului Victor Ponta că miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind conducerea interimară a TVR.

Antonescu a spus că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanţă de urgenţă, dar că aceasta nu va fi semnată de miniştrii PNL.

El a precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.

Antonescu a mai spus că, având în vedere că Rareş Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o nouă propunere.

"I-am spus că noi din principiu şi din programul de guvernare căutăm să limităm numărul ordonanţelor de urgenţă, pentru că nu e normal să dai o OUG pe o legea importantă, Legea televiziunii, să dai ordonanţă de urgenţă pentru că ţi-a fugit un grup parlamentar. Încercăm să-l găsim, să-l aducem în Parlament, nu trebuie să dăm încă o ordonanţă de urgenţă şi pentru asta", a declarat Antonescu.
[divider]

Premierul Victor Ponta dorește ca Guvernul să emită o Ordonanță de Urgență(OUG) prin care să permită Birourilor Permanente ale Parlamentului să aleagă noul președinte - director general al Televiziunii Române, chiar dacă PNL, partid aflat în coaliția de guvernământ, nu este de acord.

"Aici nu este vorba de PSD şi PNL, de Crin şi de mine, ci de faptul că o instituţie publică trebuie să funcţioneze. Altfel, se închide TVR-ul", a spus Ponta, înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Putem modifica legea prin ordonanţă, în sensul că, dacă nu se întrunesc camerele reunite, atunci decizia pe un termen de 45 sau 60 de zile o pot lua birourile reunite, deci, nu Guvernul (...) Asta decid birourile reunite, nu decid eu, TVR-ul nu e sub Guvern. Să găsim posibilitatea ca, luni, de exemplu, se poate cere să se întrunească din nou camerele şi dacă nu e cvorum, atunci birourile reunite, temporar, în locul plenului, să numească ele", a explicat Ponta.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns" Nu se pune problema".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Antonescu a susţinut, într-o intervenţie la Realitatea TV, că a avut o discuţie cu Victor Ponta după ceremonia de la Cotroceni care a fost una "foarte scurtă".

"I-am spus domnului Ponta că aşa ceva nu se face...că nu mai are rost. I-am spus că televiziunea este în momentul de faţă într-o situaţie critică, că este o instituţie decapitată şi că varianta domniei sale de a da o ordonanţă mâine mi se pare inacceptabilă. Nu putem să mai dăm a nu ştiu câta ordonanţă prin care să modificăm o lege, doar pentru că parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheamă din nou parlamentarii mâine să ne pronunţăm prin vot", a spus Antonescu.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat "pentru", iar doi "împotrivă", astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).