ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a vorbit despre numirea lui Klaus Iohannis în Guvern, dar şi despre obiecţiile ridicate de anumite persoane din conducerea PSD faţă de această propunere.

Preşedintele Senatului spune că numirea lui Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier se va face respectând legile în vigoare, chiar dacă asta înseamnă un vot de încredere din partea Parlamentului.

"Stați, nu suntem la piață, Iohannis nu își caută job în București, PNL nu s-a dus la târguială cu cineva. Noi avem dreptul la un vicepremier și decizia noastră a fost ca acesta să fie Iohannis. Că s-ar putea, probabil, să venim în Parlament pentru a opera schimbarea, că ministrul Finanțelor nu mai este vicepremier, ci cel de Interne, este adevărat, dar nu are nimic de-a face cu instabilitatea. Mi se pare caraghios, mi se pare că o vizită într-un Parlament în care ai peste 70% majoritate este aproape o mică sărbătoare, nu un prilej de stinghereală", a punctat președintele Senatului la postul Digi24.

Antonescu nu înţelege nici agitaţia din PSD cu privire la eventuala numire a lui Iohannis în Guvern.

"Intră așa, într-o trepidație, fără să fie nevoie. Ar putea să fie o problemă a PNL - și nu este; sau a premierului – și nu este. Klaus Iohannis nu a spus ori schimbați legislația, rămân și primar, și ministru. Nu a spus nimeni așa ceva, este o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unii colegi mai emotivi din PSD", a explicat liderul liberal.

Premierul Ponta îl vrea pe liberalul Iohannis în Guvern

Klaus Iohannis este propunerea PNL pentru Ministerul de Interne, dar și pentru funcția de vicepremier. Cele două posturi sunt vacante după demisiile lui Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu.