ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, în cadrul şedinţei USL, s-a ajuns la o soluţie de consens în ceea ce priveşte proiectul privind Roşia Montană, astfel încât în cadrul comisiei speciale votul în acest caz va fi de respingere, anunţă Agerpres.
"Acest proiect va fi respins şi mai departe se deschid toate posibilităţile pentru ca o legislaţie sănătoasă, transparentă, bazată pe criterii, să fie reglementată", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL.

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană se va reuni, luni seară, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, în condiţiile în care termenul fixat de Birourile permanente ale celor două Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminică.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană durează de circa două luni. Acum o lună, conducerea USL a decis să prelungească mandatul Comisiei cu încă o lună, pentru a se ajunge la un acord.

În cadrul Comisiei nu s-a ajuns însă la un acord, pentru că în USL nu s-a ajuns la o înţelegere, punctele de vedere ale PSD şi PNL fiind diametral opuse, în condiţiile în care social-democraţii susţin proiectul de lege în forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunţă împotriva actului normativ în ansamblu.