ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Cristian Mungiu a primit premiul pentru diversitate culturală 2013 acordat de Coaliţia Franceză pentru Diversitate culturală, care recompensează personalităţi şi asociaţii sau manifestaţii care favorizează accesul la cultură şi promovează toate formele de expresie culturale, informează Agerpres.
Apărător al diversităţii culturale, Cristian Mungiu joacă un rol activ în România în crearea unui sistem de sprijinire a cinematografiei. Recent, el a apărat în Europa, alături de alţi cineaşti, excepţia culturală contestată în cadrul acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA.

Mungiu a primit două premii la Festivalul Internaţional de film de la Cannes: în 2007 a fost recompensat cu trofeul Palme d'Or, pentru cel de-al doilea film al său intitulat 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar în 2012, filmul său După Dealuri a primit premiul pentru cel mai bun scenariu şi pentru cea mai bună interpretare feminină.

Premiul pentru diversitate culturală 2013 a mai fost acordat şi asociaţiei Vocea Femeilor, care desfăşoară activităţi în domeniul apărării demnităţii femeii şi solidarităţii interculturale, în Belgia, Brazilia, Burkina Faso, Tunisia şi Maroc.