Regizorul Cristian Mungiu a primit premiul pentru diversitate culturală 2013 acordat de Coaliţia Franceză pentru Diversitate culturală, care recompensează personalităţi şi asociaţii sau manifestaţii care favorizează accesul la cultură şi promovează toate formele de expresie culturale, informează Agerpres.
Apărător al diversităţii culturale, Cristian Mungiu joacă un rol activ în România în crearea unui sistem de sprijinire a cinematografiei. Recent, el a apărat în Europa, alături de alţi cineaşti, excepţia culturală contestată în cadrul acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA.

Mungiu a primit două premii la Festivalul Internaţional de film de la Cannes: în 2007 a fost recompensat cu trofeul Palme d'Or, pentru cel de-al doilea film al său intitulat 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar în 2012, filmul său După Dealuri a primit premiul pentru cel mai bun scenariu şi pentru cea mai bună interpretare feminină.

Premiul pentru diversitate culturală 2013 a mai fost acordat şi asociaţiei Vocea Femeilor, care desfăşoară activităţi în domeniul apărării demnităţii femeii şi solidarităţii interculturale, în Belgia, Brazilia, Burkina Faso, Tunisia şi Maroc.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews