ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Intelectualii lui Traian Băsescu s-au transformat în intelectualii Monicăi Macovei", susţine jurnalistul Ion Cristoiu într-un editorial din Evz.

Audiobook 2CD. De unul singur - Grigore Lese

Jurnalistul consideră că Monica Macovei este, în ciuda imaginii care i se creează, un politician român, iar intelectualii ar trebui să fie definiţi prin spirit critic.

"Ca politician român, a candidat la șefia PDL, după care, deși a pierdut, a rămas în PDL, sub conducerea lui Vasile Blaga, a acceptat să fie retușată pe afișele PDL pentru europarlamentare, plătite, evident, de clientela politică a partidului, n-a scîncit cînd PDL s-a concubinat cu PNL, partidul Loviturii de stat din vara lui 2012, și-a dat demisia din PDL doar după ce candidatura ca independent risca să intre în conflict juridic cu postura de membru", scrie jurnalistul.

Cristoiu mai spune că " foștii intelectuali ai lui Băsescu, în prezent intelectualii lui Macovei, si-au asumat nobila misiune de lăutari ai unui politician."