ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Manolescu a fost reales, luni, pentru al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Criticul literar Nicolae Manolescu s-a născut în 1939.  Este editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar şi fost politician. Nicolae Manolescu este  membru corespondent al Academiei Române, ambasador al României la UNESCO.      Începând cu anul 1990, Manolescu este director al publicaţiei România literară.

Statutul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a fost modificat pe 12 martie şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în noiembrie 2009. Cel de-al doilea mandat al lui Nicolae Manolescu în fruntea Uniunii Scriitorilor expiră în noiembrie 2013.

USR are 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi filiala Chişinău.