Temerarii iubitori ai muntelui din Brad, care și-au propus să urce de Centenar tricolorul pe cele mai importante piscuri din Balcani, au ajuns pe Muntele Athos.
 
,,Astăzi am ajuns pe Vârful Athon, 2033 m, Muntele Sfânt al Ortodoxiei. A fost posibil acest lucru cu îngăduința Bunului Dumnezeu.Vremea este nefavorabilă ascensiunii pe munte. Coborârea este foarte delicată pe stânca udă și pe ploaie dar mergem. Mulțumim!”, i-a anunțat Florin Cazacu printr-o postare pe facebook pe cei care le țin brădenilor pumnii de acasă. 
 
Grupul format din 21 de locuitori, în frunte cu primarul Florin Cazacu, a pornit în expediție având ca slogan celebrul îndemn la luptă al lui Avram Iancu: ,,No, gata? No, hai!”, cinstind astfel și memoria luptătorului din Apuseni pentru drepturile românilor. Brădenii au urcat în săptămâna scursă de la pornire Vârful Musala (2925 m), cel mai înalt din Bulgaria și Balcani și Vârful Mytikas (2918 m) de pe Muntele Olimp, înainte de a ajunge pe Sfântul Munte Athos. Pe toate cele trei vârfuri, brădenii au arborat în mod simbolic tricolorul. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews