ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Temerarii iubitori ai muntelui din Brad, care și-au propus să urce de Centenar tricolorul pe cele mai importante piscuri din Balcani, au ajuns pe Muntele Athos.
 
,,Astăzi am ajuns pe Vârful Athon, 2033 m, Muntele Sfânt al Ortodoxiei. A fost posibil acest lucru cu îngăduința Bunului Dumnezeu.Vremea este nefavorabilă ascensiunii pe munte. Coborârea este foarte delicată pe stânca udă și pe ploaie dar mergem. Mulțumim!”, i-a anunțat Florin Cazacu printr-o postare pe facebook pe cei care le țin brădenilor pumnii de acasă. 
 
Grupul format din 21 de locuitori, în frunte cu primarul Florin Cazacu, a pornit în expediție având ca slogan celebrul îndemn la luptă al lui Avram Iancu: ,,No, gata? No, hai!”, cinstind astfel și memoria luptătorului din Apuseni pentru drepturile românilor. Brădenii au urcat în săptămâna scursă de la pornire Vârful Musala (2925 m), cel mai înalt din Bulgaria și Balcani și Vârful Mytikas (2918 m) de pe Muntele Olimp, înainte de a ajunge pe Sfântul Munte Athos. Pe toate cele trei vârfuri, brădenii au arborat în mod simbolic tricolorul.