ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost foarte evidentă în ultimii ani desfăşurarea de forţă din presă împotriva Bisericii Ortodoxe. Interesant este un lucru, anume că generalul Coldea, cel ce coordonează toată activitatea informativ – operativă a SRI, a fost sprijinit în carieră de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta este fin şi cumătru cu Băsescu, care i-a botezat o fată şi l-a cununat.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Socrul lui Falcă este neoprotestant. Gheorghe Seculici, şeful PDL Arad la acea dată a fost vicepremier şi ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu I la data promovării lui Coldea în fruntea SRI. Seculici era şi şeful Cultului Adventist de ziua a şaptea din Romȃnia, ce are relaţii importante în Statele Unite ale Americii, unde achiziţionase o casă a fondatorului cultului adventist ( situată în Vermont) - conform declaraţiei senatorului Valter Marian, nedezminţite până acum de cei în cauză.


Nu trebuie uitat sprijinul masiv dat de Falcă şi Seculici lui MRU, ce a fost plimbat prin toate casele de rugăciune neoprotestante din V României. Ca prim ministru, acesta a dat un ordin verbal ca toate icoanele din sediul Guvernului să fie scoase de pe pereţi. Acum, MRU este consilierul personal al preşedintelui Iohannis. Care preşedinte a fost "scos", aşa cum declara Elena Udrea, chiar de SRI - Coldea, general căruia îi fusese promisă de către Ponta, în cazul că va ieşi preşedinte, evacuarea din funcţie.

Întrebarea mea este următoarea: ce rol a avut SRI în atacurile în avalanşă din presa ultimilor ani împotriva Bisericii Ortodoxe, ştiindu-se că serviciul are mulţi jurnalişti sub acoperire; dacă a presat ca între cele două tururi de scrutin prezidenţial CCR să ia decizia de a scoate materia Religie din materiile şcolare (care se va face doar la cererea părinţilor, ca şi când, mutatis mutandis, un om nevinovat ar trebui să aducă în faţa instanţei probe care să-l dezincrimineze).

În general, aş vrea să ştiu dacă SRI mai aparţine poporului român, mai apară nucleele tari ale neamului - din care primordială este Biserica -, dacă mai are ca scop apărarea suveranității naționale, sau este pus în  slujba neoliberalismului globalist, curentul mondial al oligarhiei bancar-corporatiste, care are ca principal scop delegitimarea ethosului naţional, a memoriei istorice şi a Tradiţiei - implicit a credinţei Ortodoxe?

SRI apară Statul Român, sau colaborează la desființarea acestuia?