Florian Goldstein, patronul ziarului Bursa, a lansat un atac fără precedent asupra lui Adrian Sârbu şi a trusturilor pe care acesta le-a condus/patronat, de-a lungul vremii.

Totul a pornit de la Scrisoarea deschisă adresată ministrului finanţelor Ioana-Maria Petrescu”, în care șeful Bursa atrăgea atenția ministrului „asupra inconsecvenţelor sale de fond, când îşi transmite îndemnurile la disciplină fiscală, prin intermediul firmelor de media ale lui Adrian Sîrbu, căci firmele acestuia figurează cu datorii pe site-ul ANAF”.

Imediat, Orlando Nicoară, şeful Mediafax Group a răspuns: Stimate domn,

"În spiritul corectitudinii la care faceţi apel, cred că e corect să precizaţi că Mediafax Group îşi plăteşte taxele la zi, taxele curente cât şi eşalonarea de care beneficiază. Eşalonarea taxelor este un procedeu normal şi firesc, iar orice companie poate apela la această formă de plată a taxelor, bineînţeles, cu respectarea legilor care guvernează astfel de acţiuni. Ţinând cont că întreg articolul dumneavoastră se bazează pe afirmaţia că Mediafax Group nu-şi plăteşte taxele, afirmaţie neadevărată, aşa cum am precizat mai sus, vă rog să faceţi corecţiile necesare în cadrul articolului".

Replica lui Florian Goldstein nu s-a lăsat aşteptată:

"Mă refer la indisciplina fiscală caracteristică, pe care Adrian Sîrbu o imprimă firmelor unde deţine frâiele, fie ca proprietar, fie ca director (iar Mediafax Group S.A. este doar una dintre ele).
Asupra subiectului sunt lămurit încă din anii 2001-2002, când am scris peste 70 de articole despre malversaţiunile sale fiscale (la acea dată, şapte ani de neplată a TVA şi a altor obligaţii fiscale, de către PRO TV, ştergeri repetate de datorii, care au culminat cu acordarea unui ajutor de stat de 276 de miliarde de lei “pentru cultură”), tolerate de puterea politică, la schimb cu influenţa mediatică.
Domnule Orlando Nicoară, de ce credeţi că a fost răsplătit Adrian Sîrbu cu atâtea grămezi de bani de la stat?!"

Mediafax Group deţine agenţia Mediafax, siteul Gandul.info, dar si  Protvmagazin.ro, Showbiz.ro, Sexgen.ro şi Apropo.ro.

Trustul PRO a introdus manelele în mainstream media, iar în ultima vreme a organizat prima "căsătorie" homosexuală din România.

Trustul PRO s-a divizat în mai multe companii, una din acestea fiind Mediafax Group, patronată de Adrian Sârbu. Recent, Mediafax Group a fost RECLAMAT la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru nereguli în contractele angajaţilor.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews