ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul de pâine și produse de panificație Spicul, care s-a aflat în insolvență în ultimii patru ani, își caută acum un cumpărător. Fabrica din localitatea Rudeni, județul Ilfov, unde fusese mutată producția de pâine și produse de panificație, este scoasă la vânzare la un preţ de strigare de 4,5 milioane de euro.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

"Strategia noastră este să vindem o fabrică ce poate fi pornită în ziua următoare şi nu active imobiliare“, a declarat Cristian Răvăşilă, director al PwC, lichidatorul producătorului de panificaţie, citat de zf.ro.

Fabrica din Rudeni deține linii de producţii de pâine, paste, amidon şi gluten şi echipamente pentru producţia clătitelor.

Probelemele producătorului de pâine Spicul au început după ce acesta a vândut, cu 17 milioane de euro, fabrica şi terenul pe care le deţinea în Capitală în apropierea magazinului Carrefour Orhideea. După vânzare, producția fabricii Spicul a fost relocată în afara Bucureştiului, dar a întâmpinat dificultăţi, iar în 2011 şi-a cerut insolvenţa, din cauza pierderilor, datoriilor şi a lipsei de lichidităţi.

Fabrica din Capitală fusese înființată în 1848

Fondată în 1848, fabrica de pâine Spicul mai întâi s-a numit Moara de apă Ciurel, funcţionând pe direcţia moraritului până în 1931, când s-a reprofilat pe panificaţie. A fost naţionalizată în 1948.