ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Mereu Aproape face un apel tuturor celor care vor să facă o faptă bună. Cu doar 2 euro, Ioana, în vârstă de numai 2 ani, ar putea câștiga șansa de a se vindeca de tumora pe colon care îi marchează pruncia.

Ioana, Yaya, cum o alintă părinții are acum 2 anișori. S-a născut sănătoasă, veselă și plină de iubire. S-a dezvoltat normal și până în luna iunie a acestui an, viața ei a fost una plină de fericire și basm. La sfârșitul lui iunie, Yaya s-a plâns la mami că o durea burtica. Durerile erau din ce în ce mai mari, așa că mama, speriată s-a dus cu Ioana la spital. Acolo, în câteva ore a primit cea mai cruntă veste: Ioana avea o tumoră localizată pe colon, o tumoră de 6 centimetri, poziționată foarte dificil, lipită de șira spinării. Medicii au intrat imediat în sala de operație, iar Ioanei i s-a îndepărtat 95 la sută din tumoare. Nu au putut să o scoată pe toată din cauza poziționării acesteia. A urmat chinul chimioterapiei, dureri cumplite care au țintuit-o pe Ioana la pat. Nu a mai mers zile întregi. Spitalul devenise a doua ei casă. Din iunie până în septembrie, puiul de numai 2 anișori nu mai fusese acasă. Acele, durerea și frica au fost „dușmanii” Ioanei în tot acest timp. Chiar dacă micuța a urmat chimioterapia în toată această perioadă, restul acela de tumoare rămas, a crescut și a ajuns la 3 centimetri.

În România nu exisă tehnologia care să îi permită o nouă intervenție de rezecție fără complicații majore, astfel că părinții au apelat la o clinică din Germania. Au primit un răspuns pozitiv și Ioana are șansa de a trăi, de a se face bine acolo. Medicii de acolo pot interveni și îi pot scoate Ioanei tumoarea chiar dacă este lipită de măduva spinării.

Costurile operației depășesc 40 000 euro. Ioana trebuie să plece luna viitoare acolo. Are nevoie de noi. Vrea să trăiască. Un sms de 2 euro la numărul 8848 dar și donațiile nominale în aceste conturi o pot ajuta pe Ioana să trăiască.