ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un complex cu 900 de apartamente, un hotel de cinci stele, piscine, restaurante, baruri, cluburi şi terenuri de sport  va fi dezvoltat de un om de afaceri turc, pe numele său Oguz Yilmaz . Uriașa construcție va fi facută pe un teren de 35.000 de metri pătraţi , în localitatea 23 August de lângă Olimp și care va fi dat în folosinţă treptat, până în 2016.

Complexul se va numi Blaxy Premium Resort & Hotel  și va fi amplasat în  județul Constanța, în zona localităţii 23, la o distanţă de un kilometru nord de staţiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlneşte, cu lacul Tătlăgeac, au dezvăluit reprezentanții dezvoltatorului pentru Mediafax.

Lucrările de împrejmuire a terenului au început deja, proiectul prevăzând ridicarea unui resort mixt alcătuit din şapte tronsoane de locuinţe de vacanţă , cu o multitudine de facilități de la piscine exterioare pentru adulţi şi copii până la restaurante, baruri, cluburi, discoteci şi terenuri sportive, reunind peste 60 de cluburi de distracţie şi animaţie. Pe lângă  toate acestea va fi ridicat și un hotel cu 400 de camere de 5 stele, dotat cu business center, Health Club, Spa şi piscină acoperită.

Cei ce vor ocupa hotelul sau complexul de locuințe, se vor putea bucura de un teatru de vară de tip amfiteatru, o plajă privată în suprafaţă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi şi o parcare privată amplasată pe un teren de 13.000 de metri pătraţi.

Ce este inediat la acest proiect este faptul că dezvoltatorul va lansa în premieră în România conceptul de "proprietatea periodică". Acest lucru inseamnă că un proprietar va avea acces la concedii pe viaţă într-o casă de vacanţă care îi va aparţine în fiecare an, timp de o cel puţin o săptămână având posibilitatea de a o închiria, vinde sau lăsa moştenire.

Membrii resortului  pot achiziţiona una sau mai multe perioade, timp de 36 de saptamâni pe an, celelalte 16 săptămâni fiind dedicate îmbunătăţirii şi administrării serviciilor oferite de resort şi hotel. Pentru condourile cu vedere la mare şi piscină, doritorii vor trebuie să scoată din buzunar între 3.750 şi 4.250 de euro, suma permițandu-le să petreacă, pentru totdeauna, o săptămână din sezonul de vară într-un astfel de apartament putând chiar fi lăsate moștenire.

Investiţia în întregul complex este estimată la aproape 100 de milioane de euro iar lucrările vor fi finalizate până în iunie 2016 ,în două etape, locuințele până anul viitor , ulterior construindu-se hotelul.