ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem convinși că echipa din jurul Simonei Halep, echipă condusă de Victor Ioniță au un plan de acțiune pentru meciul de la noapte și că acesta este unul foarte bine gândit.

[P] Eu sunt Zlatan - comanda online

Ne permitem însă să analizăm jocul Serenei din acest turneu și în special cel avut ieri cu Lisicki și să venim cu câteva recomandări.

Surprinzător pentru noi dar ieri antrenorul Lisickei, Christopher Kas i-a spus acesteia la prima intrare pe teren să o joace pe Williams cu mingile de atac pe dreapta. Hm. Am observat întregul meci că acesta nu a dat cele mai bune rezultate deși nemțoaica s-a ținut de plan.

Din ce am constatat pe Williams o deranjează foarte mult mingile lungi, venite în corp și mingile tăiate în special pe dreapta. Serena se deplasează cu mult efort mai ales după primul set și aplicarea și a unor scurte - care să aibă un rol psihologic în primul rând - o pot destabiliza, enerva și obosi.

Ceea ce am recomanda Simonei ar fi să joace mingile cât mai lungi, cât mai aproape de linia de fund a terenului și când este pregătită pentru o lovitură mai puternică să o aplice pe reverul acesteia. Sigur când jocul i-o permite frumosul lung de linie cu reverul al Simonei poate să fie esențial în cele mai importante momente.

Apoi am mai recomanda ca Simona să foloseasca loviturile aplicate pe 'picior gresit' doar în primul set și atunci când este cu un ochi pe adversară și observă că aceasta nu rămâne în același loc, fiindcă Serena a devenit puțin 'leneșă' și de obicei rămâne în același loc la acest gen de schimburi. Williams nu mai aleargă în partea cealaltă, și când aleargă nu o face cu viteza cu care o făcea odată. Astfel că de preferat ar fi să o plimbe pe aceasta dintr-o parte în alta atunci când vrea să încheie punctul decât să dea două lovituri decisive consecutiv în același loc.

Returul care trebuie aministrat Serenei este musai în corpul acesteia, atunci când nu poate lovi o minge decisivă și de preferat ca acesta să fie trimis pe rever în funcție și de așezarea în teren a jucătoarelor.

Și ultima recomandare ar fi ca Simona să folosească slice-ul, mingile tăiate la care americanca nu reacționează bine, nu are soluții și o irită, mai ales dacă slice-ul vine pe dreapta. Acest lucru l-am observat atât ieri cu Lisicki cât și în meciurile disputate cu Monica Niculescu.

Primul serviciu este foarte important și dacă nu intră, al doilea trimis de Simona cu un plus de efect poate compensa acest lucru.

Varietatea în joc pare să o deranjeze cel mai mult pe americancă.

Oricum tenisul este un sport al minții în proporție de minim 60% astfel că starea mentală cu care intră în meci Simona este până la urmă esențială.

Baftă Simona și ține minte că o țară este  alături de tine.

Meciul dintre Simona Halep şi Serena Williams va avea loc în noaptea de joi spre vineri, de la ora 04:00.