ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În zilele noastre, suntem din ce în ce mai bombardați cu imagini nerealiste ale modelelor sau actrițelor ce își arată corpurile perfect sculptat pe ecrane. Și așa se face că mulți dintre noi suntem dispuși să ne supunem organimul unor adevărate traume pentru a slăbi câteva kilograme .Totuși, o modalitate rapidă de  pierdere a kilogramelor nu este indicată, ci, este important să slabim, adoptând un stil de viată sănătos. Vă prezentăm mai jos câțiva pași ce pot fi ușor încorporați în activitatea de zi cu zi.

Stabiliți un obiectiv realist si respectați-l. Nu vă ajută dacă vă propuneți să slabiti 10 kilograme repede sau să faceți cubulețe la abdomen într-o lună. Luați-o încet și bucurați-vă de orice progres, oricât ar fi el de mic.

Urmăriți-vă progresul cu un jurnal de fitness sau dietă. Folosiți-l pentru a vă nota ce și când mâncați , cum vă simțiți și dacă vă simțiți vinovată sau bine în legătură cu ce ați mâncat. Poate vi se pare o idee ilară, dar veți vedea că vă va ajuta să vă indentificați obiceiurile alimentare și așa veți realiza de ce și când mâncați și ce măsuri trebuie să luați. Puteți, de asemenea, citi reviste sau cărti despre un stil de viață sănătos.

Nu mai mâncați noaptea. Setați-vă o limită de timp, nu mai târziu de 6:30, și asigurați-vă că nu mai mancați nimic după această oră. Dacă vi se face totuși foame, alegeți-vă o gustare sănătoasă, cu puține zaharuri și grăsimi, cum ar fi un iaurt degresat.

Serviți micul dejun. Începeți să mâncați  micul dejun, chiar dacă nu vă este încă foame. Nu degeaba micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Începând ziua cu o gustare sănătoasă cum ar fi cereale integrale, iuart degrasat , un shake din fructe proaspete sau un ou fiert, veți avea energie pe parcursul întregii zilei și nu veți simți nevoia să mâncați mult la prânz.

Învățați să alegeți gustările dintre mese. Puteți să luați gustări mici între mese dar asigurați-vă că sunt sănătoase: nuci, iaurt degrasat, legume sau fructe proaspete. Salatele sunt iar o alternativă sănătoasă dar aveți grijă cu ce o combinați, adăugați doar o lingurită de dressing și încercați să evitați crutoanele căci pot conține foarte multe calorii.

Eliminați anumite mâncăruri: mâncarea procesată și congelată, sucurile acidulate, fructele uscate ( au mult zahar și nu au valoarea nutritională a fructelor proaspete),cerealele rafinate (înlocuiește-le cu cele integrale), prăjelile – sunt foarte gustoase dar conțin mult colesterol și grăsimi care îngroașă arterele și vă pot cauza probleme grave de sănătate.

Mai multe proteine și calciu. O dietă sănătoasă trebuie să conțină  multe proteine și calciu. Sursele importante de calciu sunt: iuartul, brânzeturile slabe, somonul ( acesta conține si vitamina D care ajută calciul să se asimileze), sardinele și verdețurile închise la culoare ca spanacul, varza, brocoli. Proteine sănătoase gasiți în ouă, somon, brânza de vaci, carnea de vită, iaurt, sardine, carnea slabă de pui sau curcan, fructe cu coaja lemnoasă ca migdale, nuci, fistic, caju, alune de pădure.

Dormiți suficient. Astfel vă veti simți pregatită sa infruntați ziua iar organismul dumneavoastăa se va simți întinerit deoarece prin somn el se reface la nivel celular.

Neapărat consumați cel putin 2 litri de lichide pe zi. Apa vă hidratează pielea, conferă parului strălucire, vă dă energie și vă ajută să luptați cu caloriile.

Faceți sport. Exercițiile sunt parte esentială a unei vieți sănătoase. Nu trebuie să alergați sute de kilometri sau să ridicați zeci de kilograme.Exercițiile pot fi ușoare și distractive. Scoateți-vă câinele la plimbare, alergați cu cei mici prin parc, mergeți la piscine,  plimbați-vă cu bicicleta sau faceți yoga. Orice vă face plăcere. Notați-vă în agendă orele de sport, astfel încât, chiar dacă mai amânați uneori activitatea, să vă amintiți că este important și mișcarea.

Convingeți un prieten. Dacă sunteți 2 în cursă, totul va fi mai distractiv și ușor. Puteți alerga sau merge la sala, puteți învăta împreună să gătiți sănătos . Foarte mulți oameni iși doresc să adopte un stil de viață mai sănătos dar le e greu să înceapă.