ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele trei luni, prognoză ce include şi luna aprilie, când vor fi sărbătorile de Pascale.Potrivit meteorologilor va ploua în aproape toată ţara, atât de Paști cât și de 1 Mai. Abia în prima lună de vară ne vom bucura de soare şi temperaturi normale.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Primele estimări ale meteorologilor arată că în lunile aprilie şi mai vor fi temperaturi normale doar în sud şi sud-estul ţării. Probleme vor fi în celelalte regiuni.

Meteorologii spun că estimările Centrului European arată că pentru următoarele două luni de primavară or fi mai reci decât în mod obişnuit şi cu precipitaţii ceva mai bogate. Este posibil să avem zile în care temperaturile să înregistreze valori mai coborâte decât ar fi normal pentru data din calendar.

Astfel, de Paşte vor fi în jur de 17 grade în Capitală, 12 pe litoral şi nu mai mult de 8 grade la munte.

În noapte de Înviere aţi face bine să vă luaţi umbrelele, pentru că sunt aşteptate ploi, peste mediile lunii, mai ales în centrul şi în nordul ţării.

Iar de 1 mai nu ne vom putea prăgati grătarele la iarbă verde, pentru că lucrurile nu se vor schimba prea mult. Doar în sud-est, local în sud şi în vest aşteptăm temperaturi normale, iar în rest va fi mai răcoare faţă de normal.

Vremea de Paşte (12 aprilie)

- Bucureşti 17 grade

- Litoral 12 grade

- Munte 6-8 grade

Vremea de 1 mai

- Bucuresti 21 grade

- litoral 18-20 gade

- munte 16 grade

Abia în prima lună de vară vor fi valori normale în mai toată ţara. Se schimbă lucrurile şi când vine vorba de ploi, pentru că vom avea precipitaţii sub normele perioadei în sud, sud-est şi est.

harta-temnperaturi-precipitatii