ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu amenzi mari! Vor fi amendaţi inclusiv cei care nu sunt cerşetori, dar le dau bani şi încurajează cerşetoria.

Ceea ce nu pricep autorităţile din Veneţia şi Verona însă este că mobilitatea cerşetorilor proveniţi din România este atât de mare, încât până săi pui să plătească aceste amenzi mari, ei vor fi diapătur din raza de acţiune a autorităţii locale, dacă acestea nu se mişcă foarte rapid.

Edilul Veronei a anunţat că aceia ce vor da bani cerșetorilor vor fi amendați cu sume cuprinse între 25 și 500 de euro. Decizia însă a stârnit reacții dure ale organizațiilor caritabile. Și acestea însă ar putea fi de asemenea amendate, pentru că multe distribuie noaptea mâncare cerșetorilor.
„Poliţia locală va fi responsabilă cu monitorizarea cerşetorilor. Cei ce vor încuraja această manifestare din milă vor fi fotografiaţi şi apoi legitimaţi, urmând ca ulterior să primească amenda prin poştă”

, a declarat un consilier local al Veronei.