ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brazilia a pierdut copios în faţa Olandei, care nu i-a dat nici o şansă. Dacă nu era penalty, dacă nu era al doilea gol din offsaid, dacă... oricum tot Olanda învingea, pentru că a fost net superioară şi prin apărarea Braziliei te puteai plimba cu Cadillacul. Olaanda termină pe locul trei în lume la acest Mondial.

Brazilia şi Olanda vor disputa, de la ora 23:00, pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia, meciul consolării, finala mică a CM 2014, în care cele două echipe au ocazia să mai îndulcească din gustul amar lăsat în urma eşecurilor din semifinale.

Brazilia, care vine după un eşec istoric, 1-7 cu Germania (DETALII AICI și VIDEO), cea mai grea înfrângere de la pierderea titlului mondial în 1950 (1-2 cu Uruguayul, pe Maracana), este cu moralul la pământ dar are şansa ei de a obţine o clasare in extremis pe podium şi de a mai salva ce mai e de salvat.

Pentru Selecao, cvintuplă campioană mondială, este a patra finală mică la Cupa Mondială, reuşind victorii în 1938 în faţa Suediei, în 1978 în faţa Italiei şi pierzând în 1974 în faţa Poloniei.

Olanda a jucat o singură dată meciul pentru locul al treilea, în 1998, în Franţa, fiind învinsă de Croaţia cu scorul de 2-1.

Cele două echipe s-au întâlnit de 11 ori până acum, iar de patru ori la Cupa Mondială, inclusiv un sfert de finală în 2010, când batavii au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 2-1.

Meciul pentru locul al treilea nu o dată a fost criticat, mulţi experţi nefiind de acord cu existenţa sa. Şi Louis van Gaal, la ultimul meci în funcţie înainte de a prelua pe Manchester United, este de această părere.

Pentru Luiz Felipe Scolari, care nu va putea conta pe vedeta Neymar, motorul echipei ''auriverde'' la Mondialul 2014, meciul de la Brasilia este o şansă de reabilitare după dezastrul cu Germania.

Oricum, Felipe Scolari va da socoteală pentru parcursul echipei Braziliei după competiţie, fiind probabilă debarcarea sa. Nu trebuie uitat însă că Scolari este cel care a adus ultimul titlu Braziliei, în 2002, iar semifinalele de la ediţia 2014 reprezintă cea mai bună performanţă după sferturile din 2006 şi 2010.

Echipele probabile

Brazilia: 12. Julio Cesar - 2. Daniel Alves, 3. Thiago Silva, 4. David Luiz, 6. Marcelo - 5. Fernandinho, 17. Luiz Gustavo - 19. Willian, 11. Oscar, 7. Hulk - 21. Jo
Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Olanda: 23. Tim Krul - 3. Stefan de Vrij, 2. Ron Vlaar, 4. Bruno Martins Indi - 15. Dirk Kuyt, 20. Georginio Wijnaldum, 10. Wesley Sneijder, 5. Daley Blind - 11. Arjen Robben, 21. Memphis Depay - 9. Robin van Persie
Selecţioner: Louis van Gaal

Stadion: ”Estadio Nacional Mane Garrincha”: 69.349 de locuri
Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria)

SURSA: DigiSport